Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 ouă întregi și 2 albușuri
- 300 g de cartofi dulci fierți
- 1-2 cepe galbene
- 1 ardei roșu (acest ingredient poate fi omis, dacă nu aveți suficient timp de preparare la dispoziție, preparatul iese foarte bun și fără ardei)
- 1 lingură ulei de măsline
- Oregano
- Sare, piper
Mod de preparare:
Coaceți ardeiul gras pentru a curață uşor pielița.
Se curăță cartofii și se taie în feliuțe mici și subțiri.
Se toacă ceapa.
Într-un castron mare, spargeți ouăle şi apoi bateți-le adăugând piper, sare şi oregano.
Într-o tigaie largă, adâncă, se încălzeşte uleiul de măsline. Ceapa se călește putin şi se adaugă cartofii. Lăsați să se gătească 10 – 12 minute, amestecând ușor.
Adăugați ardeii tăiați felii și apoi ouăle. Lăsaţi să se gătească pentru 5 minute, apoi întoarceți tortilla pe cealaltă parte (ajutați-vă de o farfurie sau un capac de tigaie dacă este necesar).
Preparatul poate fi consumat ca un mic dejun consistent sau la prânz alături de o salată mixtă sau salată de ardei copți sau murături.
Nutriție/ porție: 310 calorii – 21,5 g carbohidrați – 21,1 g proteine – 11,1 g grăsimi