Oricine si-ar dori sa poata slabi in timpul somnului. Aproximativ 1 din 2 persoane sunt nemultumite de propria greutate, si si-ar dori sa scape de cateva kilograme in plus. Astfel ca slabitul in somn ar fi de vis. Avem o veste buna: se pare ca organismul nostru chiar arde grasimi in timpul noptii, astfel ca slabitul in somn nu reprezinta o utopie.
Bioritmul este decisiv
Bineinteles ca nu topim pur si simplu colaceii de grasime in timpul noptii. Daca va inchipuiti ca veti putea sa gustati din toate alimentele dulci si grase in timpul zilei, sperand ca organismul dvs. le va arde ca prin minune in timpul noptii, va inselati. Cu toate acestea, persoanele care acorda atentie propriului bioritm pot intr-adevar sa slabeasca in somn.
Slabi datorita somnului
In timp ce ne odihnim in timpul noptii pentru a acumula energie pentru ziua urmatoare, organismul nostru lucreaza. Celulele trec printr-un proces de curatare, de reparare, de formare. Compusii toxici sunt filtrati, eliminati, circulatia limfatica este stimulata si tesutul este intins. Pentru toate acest procese, organismul are nevoie de energie, pe care o extrage, spre norocul nostru, din tesutul adipos existent. Este foarte important ca organismul nostru sa se poata dedica acestor procese, printr-un somn suficient, in mod ideal de 8 ore.
La fel de important: Sistemul nostru digestiv trebuie debarasat. Organismul nostru nu trebuie sa fie preocupat suplimentar cu digestia si procesarea hranei. Doar asa este posibila arderea de grasimi la turatie maxima in timpul noptii. Acest efect pozitiv poate fi sprijinit prin propriul stil de viata. Cei care acorda atentia propriului ceas interior, au mai multe sanse sa slabeasca in timpul somnului.
Legaturile dintre bioritm si posibila ardere a grasimilor in tipul somnului reprezinta un subiect aprins de discutie. Expertii in nutritie si sport recomanda asa-numita dieta combinata cu insulina, care alaturi de un somn suficient si miscare zilnica regulata poate avea rezultatele dorite.
Insulina este un hormon care poate stoca, dar si controla arderea grasimilor. Insulina este responsabila pentru transportul substantelor nutritive in celule, unde acestea sunt folosite pentru valorificarea energiei. Odata ce o celula acumuleaza suficienta energie, toate celelalte substante nutritive raman in sange. Pancreasul incepe sa produca insulina, chiar si in cantitati triple.
Dat fiind faptul ca celulele nu mai necesita insulina, excesul de insulina este depozitat in tesutul adipos, fapt care conduce la supraponderabilitate, chiar si diabet. Asadar, ar trebui evitat ca pancreasul sa functioneze la turatie maxima de cateva ori pe zi.
Prin dieta combinata cu insulina, se doreste asigurarea permanenta si la momentele oportune, a cantitatii de energie necesara organismului. Aceste cantitati sunt asigurate prin carbohidrati in timpul zilei, respectiv de grasimi in timpul noptii. In acest fel, organismul poate reactiona in mod ideal si ne permite sa ardem grasimi in timpul noptii, respectiv sa slabim in somn.
Hrana si sport la momentul potrivit
Pentru ca acest plan sa reuseasca, este important sa respectam un orar alimentar. Suplimentar, miscarea este esentiala pentru a slabi. In principiu, sunt necesare trei mese principale pe zi, cu 5 ore distanta intre ele.
Nu sunt permise gustarile dintre mese, deoarece pancreasul ar trebui sa produca insulina suplimentara si pentru micile gustari, fapt care nu permita nivelului insulinei sa scada intre mesele principale. Cei care resimt senzatia de foame intre mese, pot incerca sa consume ceai verde, care in plus are si efect diuretic si scade nivelul colesterolului.
La micul dejun sunt permise orice alimente cu exceptia celor care contin proteine, cum ar fi de exemplu mezelurile, lactatele, ouale. De asemenea, este important ca micul dejun sa fie bogat si sa contina suficienti carbohidrati, pe care organismul ii poate transforma in energie in aceasta prima parte a zilei.
Pentru masa de pranz se recomanda o combinatie de carbohidrati, grasimi si proteine. La cina se recomanda peste, salata si alimente crude. Evitati consumul de cartofi , paste, orez (si alti carbohidrati) la masa de seara. Sportul si miscarea sunt importante. Incercati dimineata un antrenament de anduranta si seara unul pentru dezvoltarea masei musculare.