- 5 morcovi rași
- 1 linguriță semințe de chimen
- 2 linguri de stafide uscate
- 1 linguriță de sare, piper
- 30 ml oțet de mere
- 60 ml de ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Zdrobiți semințele de chimen folosind un mojar sau măcinați-le într-o râşniţă de cafea.
Puneți stafidele într-un castron mic și acoperiți cu apă călduță.
Într-o cratiţă mică, încălziți oțetul de mere şi lăsaţi-l să se răcească. Adăugați chimenul, sarea și piperul.
Se toarnă și uleiul de măsline, bătând bine pentru a emulsiona amestecul.
Scurgeți stafidele și presați-le ușor pentru a îndepărta excesul de apă.
Se amestecă împreună cu morcovii rași și se toarnă vinegreta.
Puneți la frigider înainte de servire.