Ingrediente:
- 1 lămâie
- 1 legătură de mărar proaspăt
- 2 lingurițe muștar
- 60 ml măsline extra virgin
- 1 ardei gras roșu curățat de semințe și tăiat cubulețe
- 2 castraveți cornichon (sau ½ castravete Fabio)
- 1 ceapă mare roșie
- 400 gr de linte fiartă (din conservă sau pregătită acasă)
- 200 gr de somon la grătar (se poate folosi și conservă de somon)
- Piper după gust
Mod de preparare:
Amestecați suc de lămâie, mărar, muștar, sare și piper într-un castron mare.
Adăugați treptat uleiul, apoi ardeiul gras, castraveții, ceapa, lintea și somonulrupt în bucățele.
Amestecați cu grijă și puteți servi imediat sau pentru o mai bună întrepătrundere a ingredientelor lăsați-o la rece, acoperită, pentru câteva ore.