Ingrediente:
- 4 dovlecei, tăiați felii
- 180 gr mozzarella
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi tocat
- cimbru
- piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180° C.
Se spală dovleceii şi se taie în feli. Se condimentează cu piper.
Într-o tigaie, se încălzeşte uleiul de măsline. Adăugați usturoiul și feliile de dovlecel. Sotați timp de 4 minute, sau până când se înmoaie ușor.
Într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei sau unt adăugați 1 strat de felii de dovlecel. Puneți deasupra un strat de mozzarella. Continuați alternând straturile de brânză și dovlecei, care se încheie cu un strat superior de felii de dovlecel.
Presărați cu parmezan ras și cimbru. Coaceți la cuptor timp de 15 minute la mijlocul cuptorului. Pentru a avea o crustă frumoasă, la sfârșit setați cuptorul pentru grillul superior și așteptați ca parmezanul să capete o culoare aurie.
Nutriție/ porție: 110 calorii – 2g proteine – 6 g carbohidrați – 8 g grăsimi – 2 g fibre