Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Geocatching - de 20 de ani în România pentru starea ta de bine

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 23 Mar. 2023
Geocatching - de 20 de ani în România pentru starea ta de bine

Spuneţi sincer: de când nu aţi mai fost la o vânătoare de comori? Entuziasmul căutării, concentrarea pentru descifrarea indiciilor şi bucuria descoperirii sunt cele mai frumoase amintiri ale unei astfel de experienţe. 

Geocaching este un joc de căutare de comori pe bază de coordonate GPS. El presupune înregistrarea pe un website unic, www.geocaching.com, descărcarea unei aplicaţii pe telefonul mobil şi explorarea locurilor din lumea întreagă unde anumiţi participanţi la acest joc au ascuns cutii, mai mici sau mai mari, cu diferite obiecte. Geochaching a împlinit deja 20 de ani de când face parte din viaţa exploratorilor din România, adună comunităţi întregi de oameni şi deschide noi orizonturi pentru cei dornici de petrecere a timpului liber în natură sau în oraşe. Beneficiile pentru sănătatea fizică şi mentală ale Geocaching-ului sunt multiple. Puteţi citi despre ele mai departe şi le puteţi experimenta personal, începând chiar din weekend!

Geocaching, educaţie şi sănătate mentală 

Valenţele educative ale jocului de Geocaching se datoarează provocării de a identifica o serie de coordonate GPS şi de a le corela cu instrucţiunile aflate pe dispozitivul mobil, precum şi dezvoltării abilităţilor de orientare în spaţiu, fie în mediul urban, fie în natură, alături de studierea formelor de relief unde sunt ascunse cutiile. 

Este un joc activ şi provocator mental, ce reduce stresul cotidian, ajutând participanţii să rămână conectaţi la momentul prezent, într-o formă relaxantă şi totuşi solicitantă mental. 

Fie că alegem o explorare pe cont propriu, fie că suntem în compania familiei sau prietenilor, participarea la o căutare de tip Geocaching dezvoltă sentimente de realizare personală, încredere şi stimă de sine, luptând împotriva depresiei şi anxietăţii. Jocul contribuie la creşterea rezilienţei şi la menţinerea unui nivel optim al motivaţiei pe tot parcursul său, la antrenarea mentală în scopul găsirii cutiilor, ascunse în locuri deseori mai puţin intuitive. Poate preveni declinul cognitiv şi creşte sentimentul de coeziune socială şi apartenenţă la grup, în special în rândul participanţilor maturi sau chiar vârstnici.      

Geocaching pentru un sănătatea organismului

De la explorări urbane şi până la expediţii montane, ce necesită echipament adecvat, jocul îşi incită participanţii la activitate fizică, uneori destul de intensă. Provocarea de a descoperi comorile semnalizate prin GPS este o motivaţie în plus pentru mişcare, care aduce cu sine tonifierea musculaturii, controlul greutăţii corporale, un somn mai bun şi o inimă sănătoasă. 

Citiţi cu atenţie regulile jocului şi porniţi în cercetare, pe teren!

Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Preț întreg 1559 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000
Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități