Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Farmacia homeopată din casa noastră

28 Feb. 2014
Farmacia homeopată din casa noastră

Farmacia homeopată

Homeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage scepticismul majorității practicanților medicinei convenționale. Însă metoda de tratament a lui Hahnemann căștigă din ce în ce mai mulți adepți.  Mijloacele împotriva afecțiunilor acute pentru uz domestic au început și ele să crească la număr – fapt ce trezește neîncredere în adepții homeopatiei clasice.

Homeopatia activează forța de autovindecare

Ideea centrală a homeopatiei este principiul asemănării , care susține că asemănările sunt vindecate prin mijloace asemănătoare. Așadar, în tratamentul unei afecțiuni este folosit mijlocul care în cazul unei persoane sănătoase ar provoca apariția simptomelor afecțiunii. Substanța vindecătoare nu acționează în mod special împotriva simptomelor cum ar fi febra, durerile, diareea, ci activează forțele de autovindecare, pentru a restabili echilibrul intern. Așadar, nu există un mijloc împotriva durerilor, ci alegerea acestui mijloc depinde de diverse simptome pe care le prezintă pacientul. Spre exemplu, în tratamentul durerilor cronice ale articulațiilor, în cazul a cinci pacienți pot fi folosite cinci mijloace diferite.

Homeopatia clasică

Practicanții homeopatiei clasice au nevoie de o lungă specializare pentru a putea ordona miile de mijloace în funcție de simptomele individuale și de a putea să îl aleagă pe cel mai potrivit individului într-o situație anume. Varietatea pentru uzul domestic constă pe de-o parte din preparate complexe, care pe baza principiului surselor conțin mai multe produse homeopate și care în funcție de experiență, pot fi folosite împotriva simptomelor de răceală. O altă posibilitate constă în administrarea mai multor produse nespecifice, care ajută împotriva a numeroase simptome. De asemenea, se obțin substanțe pentru farmacia homeopată, care sunt destinate tratamentelor afecțiunilor acute ușoare - pentru tratamentul administrat individual sau pentru intervalul rămas până la administrarea tratamentului medical.

Preparatele homeopate sunt disponibile în farmacii sub formă de globule, tablete, picături, creme sau supozitoare; denumirile derivă de regulă din numele latin al substanței de bază, care este potențată în diferite grade de diluție, prin etape speciale.

Homeopatie pentru farmacia casei

Din multitudinea de mijloace pe care le avem la dispoziție, este aproape imposibil să le alegem „pe cele mai importante”. Alcătuirea diferă de situația personală și de modelul patologic tipic. Vă prezentăm câteva sugestii:

  • Aconitum: pentru stadiul inițial al tuturor bolilor, în special împotriva febrei, a șocurilor, a durerilor puternice
  • Apis: mușcături de insecte, inflamații din alte cauze
  • Arnica: folosit împotriva contuziilor, a zgârieturilor, a înțepăturilor, a umflăturilor, a hematoamelor și a febrei musculare
  • Belladonna: Alternativă pentru Aconitum, atunci când febra este însoțită de transpirație și cap fierbinte; insolații
  • Bryonia: răceli cu tuse uscată, sete și necesar mare de odihnă
  • Calendula: mijloc împotriva rănilor (tăieturi, julituri); poate fi folosit ca esență în comprese
  • Cantharis: Arsuri, arsuri de la soare, infecțiile vezicii
  • Chamomilla: dureri de dinți, dureri infecțioase ale urechilor
  • Colocynthis: crampe stomacale
  • Drosera: Tuse cu senzație de sufocare și vărsături (ex: bronșită, astm, tuse convulsivă)
  • Euphrasia: Conjunctivită, ochi inflamați
  • Ipecacuanha: senzația de greață care nu dispare nici după episoade repetate de vărsături
  • Ledum: Înțepături, mușcături de căpușă, mușcături de animale
  • Magnesium phosphoricum: crampe musculare, dureri menstruale
  • Nux vomica: indigestie, mahmureală
  • Okoubaka: Vărsături, diaree, toxiinfecție alimentară
  • Pulsatilla: Răceli cu secreții groase, verzi-gălbui
  • Rhus toxicodendron: Dureri articulare, dureri de spate, lumbago
  • Veratrum album: afecțiuni metabolice (care însoțesc diareea, vărsăturile), tensiune arterială scăzută

Dozele potențate recomandate pentru începători sunt D6 sau D12; pentru cei cu experiență chiar C30. Frecvența de administrare a substanței în cazurile acute diferă de substanță și afecțiune – ca principiu general se aplică: 3–5 globule în prima oră, la interval de 10 minute, apoi de 3 ori pe zi (D6) respectiv de 1 sau 2 ori (D12). După 2-3 zile puteți întrerupe administrarea.

Ca să ai grijă corect de tine și de familia ta, specialiștii Alphega iți pun la dispoziție sfaturi utile pentru o îngrijire de nota 10 a fiecărui membru al familiei tale!

Speram că acest articol te-a ajutat să înțelegi cum acționează homeopatia.

Spune-ne într-un comentariu cât de utile sunt sfaturile Echipei Alphega!

Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Preț întreg 1559 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități