Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Deshidratarea ne îmbolnăvește și ne îngrașă

19 Apr. 2017
Deshidratarea ne îmbolnăvește și ne îngrașă

Problemele digestive, probleme ale pielii, disfuncții la nivelul vezicii urinare și a rinichilor, oboseala, dureri de cap - acestea sunt doar câteva dintre efectele negative ale deshidratării. Apa este la fel de importantă ca și aerul pe care îl respirăm. De aceea, nu ar trebui să ignorăm recomandările privind hidratarea zilnică (minim 2 litri de apă). Iată mai jos câteva dintre cele mai importante motive pentru care hidratarea este esențială.

Setea ca ultim semnal de avertizare privind deshidratarea

Știați că organismul suferă de deshidratare înainte ca senzația de sete să fie resimțită? Cea mai bună metodă de combatere a deshidratării este de consuma cantități mici de apă pe durata întregii zile. Asigurați-vă că aveți la îndemână întotdeauna un pahar cu apă. 

Semnele deshidratării

Printre primele simptome care arată lipsa apei în organism sunt: 

  • Durerea de cap
  • Amețeala
  • Constipația
  • Urina de culoare galben-închis
  • Oboseala
  • Lipsa apetitului

În cazul unei pierderi de lichide care depășește 20% din cantitatea normală de apă din organism, deshidratarea ne poate pune viața în pericol. În astfel de cazuri, se intervine prin administrarea intravenoasă de electroliți, soluție care este foarte bogată în minerale. 

Copiii și deshidratarea

Deshidratarea poate fi foarte periculoasă în special în rândul copiilor și al bebelușilor deoarece aceștia nu pot comunica atunci când resimt senzația de sete.

De reținut: dacă cel mic a trecut prin episoade repetate de vărsături sau de scaun moale, este foarte important să creșteți cantitatea de lichide pe care o consumă, fie prin lichide simple sau prin hrană.

Seniorii și deshidratarea

În special persoanele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită hidratării corespunzătoare. În ciuda scăderii senzației de sete, organele vitale cum ar fi rinichii, trebuie să fie alimentați constant cu lichide pentru a putea lucra la parametri normali.

Preferabil apă

Din păcate, multe persoane sunt de părere că sucurile dulci, limonadele sau ceaiul sunt la fel de benefice ca apa minerală. Din contră: dacă băutura respectivă conține zahăr și sare, organismul va folosi cantități importante de apă pentru a le elimina din organism. Cei care nu doresc să renunțe la cafea, ar trebui să consume câte un pahar de apă pentru fiecare ceașcă de cafea consumată.

Apa ne poate ajuta să pierdem kilogramele în plus

Consumul de apă stimulează metabolismul și ne ajută să atingem mai repede starea de sațietate. Așadar, este cea mai sănătoasă metodă dacă dorim să slăbim!

Cele mai importante motive pentru care trebuie să vă hidratați

Combaterea oboselii: Apa este cea mai importantă sursă de energie a organismului. Deshidratarea încetinește activitatea enzimatică din organism și permite instalarea unei stări de oboseală. Cei care se simt obosiți dimineața când se trezesc ar trebui să consume direct două pahare cu apă pentru a-și reveni, pentru a pune în mișcare sistemul circulator. În plus, apa băută dimineața este mult mai sănătoasă decât cafeaua băută pe stomacul gol.

Scăderea tensiunii arteriale: În mod normal, organismul uman este format în proporție de 92% din apă. Prin deshidratare, sângele se îngroașă și circulă mai greu prin vase, fapt ce conduce la creșterea tensiunii arteriale.

Prevenirea alergiilor: Histamina produsă de organismul uman crește semnificativ odată cu deshidratarea. Un nivel prea ridicat de histamină în sânge poate conduce la o intoleranță la histamină și poate favoriza atacurile astmatice.

Reducerea intensității afecțiunilor pielii: Deshidratarea nu permite pielii detoxifierea naturală, care este necesară pentru tratarea dermatitei, spre exemplu. Inclusiv decolorările pielii și îmbătrânirea ei pot fi prevenite într-o anumită măsură printr-o hidratare pe măsură.

Evitarea nivelului ridicat de colesterol: Atunci când organismul este deshidratat, acesta produce mai mult colesterol pentru a preîntâmpina pierderea apei. Un nivel prea mare de colesterol în sânge poate conduce la boli precum arterioscleroză.

Prevenirea problemelor de digestie: O cantitate prea mică de apă și de minerale poate conduce la o serie de boli, printre care ulcer, gastrită și arsurile retrosternale.

Alinarea problemelor renale și vezicale: Atunci când rinichii și vezica sunt clătiți cu o cantitate prea mica de apa, mediul acela devine propice pentru dezvoltarea de diferite bacterii. Acestea pot conduce la apariția infecțiilor și a durerilor.

Tratarea constipației : În cazul unei deshidratări, colonul este primul care rămâne fără provizii de apă, ceea ce înseamnă că resturile de hrană se mișcă mult mai lent decât atunci când colonul are suficiente lichide la dispoziție.

Alinarea durerilor articulare: Cartilagiul dintre articulații este format în cea mai mare parte din apă. În cazul deshidratărilor pe termen lung, cartilagiul slăbește, apar durerile de articulații și rigiditatea articulațiilor.

Prevenirea luării în greutate: Fără un consum suficient de lichide, metabolismul încetinește și odată cu el apare și predispoziția de a consuma mai multă hrană, chiar dacă organismul nu este decât deshidratat.

Prevenirea îmbătrânirii premature: Atunci când organismul este deshidratat, organul cel mai mare, pielea, îmbătrânește în mod prematur. Ridurile apar mult mai repede și sunt mult mai accentuate.

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități