- 60 gr. nuci sau nuci pecan
- 30 gr. curmale fără sâmburi tocat
Ingrediente pentru compoziția de mere:
- 4 mere mijlocii, curățate de miez şi tăiate cubulețe
- 1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente pentru legarea compoziției:
- 2 mere mijlocii, curățate de miez și tăiate cubulețe
- 80 g curmale mărunțite
- 100 g stafide
- 2 linguri suc de lămâie
- ¼ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
Puneți nucile şi curmalele într-un blender sau un robot de bucătărie și tocați. Nu insistați prea mult. Amestecul nu trebuie să fie fin. Transferați într-un castron şi puneți deoparte. (Păstraţi blenderul la îndemână pentru pasul 3.)
Amestecați merele tăiate cubulețe și sucul de lămâie împreună într-un bol mediu. Puneți deoparte.
Puneți toate ingredientele (mere, curmale, stafide, suc de lămâie, scorţişoară şi nucşoară) în blender şi procesați. În funcție de tipul de ingrediente folosite s-ar putea să mai adăugați puțină apă pentru a avea consistența necesară.
Amestecați umplutura de mere cu acest sos și serviți în boluri sau cupe, presărate cu topingul de nuci și curmale.