Ingrediente:
- 400 g file de cod
- 500 g de ciuperci Champignon
- 250 g de tagliatelle cu ouă (greutatea ȋnainte de a fi gătite)
- 2 linguri smântână 15 %
- 1 ceapă
- 4 roșii cherry
- câteva fire de ceapă verde
- lămâie
- sare, piper
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile sub jetul de apă de la robinet. Rupeți piciorul ciupercii şi apoi tăiați-l în fâşii. Puneți-le într-o tigaie cu ½ pahar de suc de lămâie.
Se taie ceapa şi se adaugă peste ciuperci. Acoperiţi şi lăsaţi să se înăbușe până se evaporă apa.
Se adaugă smântână, sare şi piper şi se amestecă.
Puneți fileurile de cod și acoperiți. Coaceți pentru aproximativ 10-12 minute.
Între timp, fierbeți tagliatelle într-o oală mare cu apă la care ați adăugat sare. Când sunt gata conform timpului de fierbere, scurgeți-le într-o sită sub apă rece.
Puneți un file de cod pe fiecare farfurie. Alături, puneți tagliatele și acoperiți cu sosul de ciuperci.
Decorați cu ceapă verde tăiată mărunt şi roşii cherry.
Nutriţie/ porţie: 181 calorii - 26 g carbohidrați - 36 g proteine - 5,8 g grăsimi