Ingrediente pentru clătite:
- 100 g făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g spanac congelat
- 100 g brânză de capră
- 100 ml lapte
- sare și piper
- 1 vârf de cuţit de nucșoară
Mod de preparare:
Se toarnă făina ȋntr-un castron mare.
Se adaugă oul întreg, apoi se amestecă.
Se toarnă laptele treptat, amestecând cu un tel. Se lasă să stea 1 oră la frigider.
Se unge o tigaie cu puțin ulei, se șterge cu un prosop de hârtie și apoi, odată ce aceasta este fierbinte, se toarnă aluat pentru o clătită ȋn tigaie. Să prăjesc pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte, până avem gata toate clătitele.
Decongelați spanacul ȋntr-o cratiţă, la foc mic. Adăugați sare și piper și presăraţi acum și nucșoara. Adăugați 100 ml lapte și lăsați să se gătească 5 min.
Se scoate spanacul de pe foc și se amestecă ȋn compoziţie branza de capră.
Acoperiţi fiecare clătită cu un strat din acest amestec, apoi rulaţi clătitele.
Reȋncălziţi clătitele ȋntr-o tigaie câteva minute sau ȋntr-un vas la cuptor și apoi serviţi-le alături de o salată verde.
Câte calorii are o clătită cu spanac și brânză de capră?
Nutriţie/ porţie: 145 calorii - 15 g glucide - 8 g proteine - 5,8 g grăsimi