Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Cele mai bune momente pentru a bea apa

11 Sep. 2020
 Cele mai bune momente pentru a bea apa Apa, acest element natural indispensabil vieții, este poate darul de care oamenii se privează cel mai des, în ciuda faptului că aceasta intră în proporție de 70% în compoziția corpului uman. Cu ajutorul apei se poate forma saliva, membranele sunt menținute umede iar articulațiile - flexibile, sângele poate fi mai ușor curățat de toxine, temperatura corpului poate fi mai ușor reglată, iar șocurile pot fi absorbite și distribuite mai ușor, consumul de apă limitând impactul traumatismelor. Organismul îți semnalează dezechilibrele prin senzațiile resimțite – în acest caz, prin sete, cea mai la îndemână motivație pentru a te determina să bei un pahar cu apă. Iată mai jos șase momente ale zilei în care este recomandat să consumi apă:


1. Bea apă atunci când te trezești dimineața. 
Un pahar de apă, băut pe stomacul gol, dimineața, ajută la curățarea sângelui și a colonului, astfel încât îți va fi mult mai ușor să absorbi nutrienții necesari din alimentație, iar metabolismul tău se va reactiva mai rapid pentru o nouă zi!

2. Bea apă atunci când te simți obosit. Oboseala poate fi un semn al deshidratării. Așadar, atunci când te simți epuizat dar nu ai posibilitatea să te odihnești, un pahar cu apă îți poate oferi un impuls energetic pentru a te mobiliza. Acest lucru nu înseamnă totuși că poți scurta perioadele de somn - el rămâne esențial pentru echilibrul fizic și psihic.

3. Bea apă înainte de mese. Atunci când bei apă cu jumătate de oră înainte de masă, susții procesul digestiv și absorbția nutrienților. De asemenea, papilele gustative vor fi mai pregătite să recepteze noile gusturi, fără a mai fi încărcate de senzațiile anterioare. În plus, vei fi mai puțin tentat să mănânci mult, deoarece te vei simți sătul mai repede.

4. Bea apă atunci când îți este foame. Foamea poate masca uneori nevoia de a te hidrata, iar unele alimente reușesc să satisfacă în același timp atât senzația de foame cât și de sete, de exemplu, fructele. Cu toate acestea, dacă te bazezi mai mult pe fructe sau legume pentru a-ți extrage apa în mod indirect, există riscul să nu te hidratezi corespunzător. Data viitoare când îți este foame în perioada dintre mesele principale ale zilei: bea un pahar cu apă și verifică dacă nu cumva îți era, de fapt, sete.

5. Bea apă înainte și după antrenament. Hidratarea înainte de un antrenament sportiv va ajuta corpul să își regleze temperatura, susținând circulația sanguină, atât în cazul temperaturilor ridicate, cât și scăzute. După antrenament, consumul de apă va suplini lichidele pierdute sub forma transpirației!

6. Bea apă atunci când ești bolnav sau ai fost expus microbilor sau virușilor. Atunci când ești bolnav sau se întâmplă să te afli în preajma unor persoane bolnave, poți ajuta corpul, prin consumul de apă, să elimine virușii sau microbii. 

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități