Ingrediente pentru 4 porţii:
- 4 pești
- 2-3 cepe
- câteva ramuri de cimbru
- 3-4 roșii (sau mai multe dacă sunt rosii cherry)
- câteva frunze de dafin
- 1 lămâie
- 1 kg fasole verde congelată (pentru o notă mai elegantă se poate folosi sparanghelul)
- 1 lingură de sare
- piper, după gust
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăță peștele, se spală şi se usucă.
Porniţi cuptorul la 200° C. Se spală roşiile şi ceapa şi se taie în felii subţiri. Stropiţi o tavă cu ulei și puneţi roșiile și ceapa. Săraţi și puneţi puţin piper.
Presăraţi sare și piper și peste pește și umpleţi interiorul fiecăruia cu ramuri de cimbru, frunze de dafin și felii de lămâie.
Puneţi tava cu pește în cuptorul preȋncălzit la 200° C pentru circa 30 de minute.
În acest timp se pune la foc o tigaie ȋncăpătoare, non-aderentă. Puneţi o lingură de ulei de măsline, turnaţi fasolea ȋngheţată și acoperiţi tigaia. Sotaţi timp de 10-15 minute. Fasolea nu trebuie să fie foarte moale. Se poate adăuga usturoi sau nu, ȋn funcţie de preferinţele fiecăruia.
Nutriţie/ porţie: 334 calorii - 22 g carbohidraţi - 30 g proteine - 14 g grăsimi