- 4 - 5 ardei gras roșu (sau orice culoare)
- 500 g carne de curcan, tocată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 dovlecel tăiat bucățele (fără sâmburi)
- 1/2 ardei gras verde tăiat cubulețe, 1/2 ardei galben tăiat cubulețe
- 1 lingură de pastă de tomate
- ½ conservă de roșii tăiate cuburi și scurse (se pot folosi și proaspete)
- 1 linguriță oregano
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 linguriță praf de usturoi
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Puneți ardeii grași într-o tigaie teflonată, ca să se coacă un pic pentru a putea să curățați pe cât posibil coaja.
Tăiați capacele ardeilor şi eliminați semințele. Scurgeți şi puneți-i deoparte. Păstrați capacele pentru a le pune înapoi după ce umpleți ardeii.
Încălziți cuptorul la 180 grade C.
Într-o tigaie la foc mediu, căliți puțin carnea de curcan (până prinde un pic de culoare). Puneți deoparte.
În aceeași tigaie, se încălzeşte uleiul de măsline şi apoi se adaugă ceapa, dovleceii, ardeiul verde şi galben, piper și gătiți până se înmoaie.
Adăugați și carnea de curcan în tigaie şi puneți restul de ingrediente – pătrunjel, oregano, roșiile, usturoiul, sare.
Umpleți ardeii cu acest amestec și puneți și capacele pe care le-ați tăiat.
Ardeii se așează într-o cratiță potrivită cu mărimea lor, astfel încât să se sprijine unii în alții. Se adaugă o cană de apă amestecată cu pasta de tomate, sare, piper.
Băgați cratița la cuptor pentru 30-40 minute și preparatul este gata.
Se pot consuma ca atare, ca fel principal sau cu 1 lingură de iaurt pusă deasupra lor.