Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Alunitele si factorii de protectie solara

05 Sep. 2016
Alunitele si factorii de protectie solara

Cei mai multi dintre noi avem alunite de piele (semne din nastere). Acestea reprezinta  modificari benigne ale pielii, si se formeaza, de regula, in timpul copilariei. Frecventa lor este determinata, in special, de factori genetici insa si razele UV joaca un rol. Astfel, este importanta alegerea unei creme corecte de protectie solara, pentru a proteja aceste alunite impotriva actiunii razelor UV.

Protejarea alunitelor impotriva soarelui

Un aspect pe care il puteti verifica foarte simplu: pe partea superioara a bratelor, care este expusa mai intens razelor solare, alunitele sunt mult mai multe decat pe partea interioara a bratului, care este mai ferita de soare. In cazul adultilor, aceste alunite inofensive se pot transforma, sub influenta anumitor factori, in cancer negru de piele (melanom). Persoanele care prezinta multe alunite sunt mai expuse riscului dezvoltarii unui cancer de piele. Este importanta prevenirea aparitiei acestor alunite de piele inca din primii ani de viata, prin aplicarea de creme de protectie solara potrivite.

Copiii si alunitele

Un studiu canadian a demonstrat posibilitatea de a preveni aparitia acestor alunite in randul copiilor prin aplicarea de creme cu factor mare de protectie solara. La studiu au participat 458 de copii, timp de trei ani. Copiii a caror piele a fost protejata consecvent de parintii acestora cu creme cu factor mare de protectie solara (de minim 30), au format mult mai putine astfel de alunite, comparativ cu copiii protejati cu creme cu factor de protectie mai mic. Rezultat a fost si mai vizibil in randul copiilor cu multi pistrui de vara: cei protejati corect, au dezvoltat cu pana la 30-40 mai putine alunite comparativ cu copiii care nu au fost protejati in mod consecvent cu crema cu factor mare de protectie solara.

Concluzie

Riscul ulterior al dezvoltarii unui melanom poate fi scazut in randul copiilor printr-o protectie solara corecta. Este importanta evitarea arsurilor de piele ca urmare a expunerii la soare. Cea mai buna protectie este umbra, imbracamintea corespunzatoarea si evitarea expunerii la soare in orele amiezii. Partile neacoperite ale corpului trebuie protejate cu creme de protectie solara, chiar si atunci cand expunerea este doar la umbra. Se recomanda laptele de protectie solara cu SPF 35/UVA 16, iar pentru expunerile prelungite o crema cu SPF 60/UVA 16.

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități