Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Activități pentru un Crăciun fără zăpadă

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 12 Dec. 2023
Activități pentru un Crăciun fără zăpadă

Sărbătorile de iarnă nu mai sunt ce au fost. Lumea în jurul nostru de schimbă – și nu doar lumea, ci și mediul înconjurător. Deja de ani buni, în zone extinse ale țării, iarna se manifestă mai blând sau decalat, astfel încât Crăciunul nu mai este alb, iar activitățile copiilor de odinioară nu mai sunt posibile sau își pierd din farmec. Cel mai probabil, nostalgia zăpezii aparține celor care au trăit Crăciunuri cu ninsoare și nămeți. Copiii, însă, pot prelua ușor așteptarea de a vedea zăpadă de Crăciun, nu doar din cărți, ci și de la părinți sau din mass-media.

Idei pentru a păstra farmecul sărbătorii chiar și în absența zăpezii

  1. Faceți propriile ritualuri de familie în ceea ce privește sărbătoarea Crăciunului, spre exemplu:
  • prepararea de prăjiturele împreună cu cei mici
  • ținerea unui calendar de advent începând cu 1 decembrie
  • pregătirea spirituală a întregii familii prin participarea la slujbele religioase
  • decorarea festivă a casei
  • organizarea de seri de colinde în familie
  • vizitarea rudelor.

Luați în considerare faptul că cei extroverți se bucură mai mult de activități de socializare, pe când copiii introverți preferă activitățile liniștite, cu un număr redus de persoane implicate.

  1. Pentru copiii cu dor de zăpadă, în cazul în care deplasările la munte nu sunt o opțiune, aduceți zăpada (sau gheața) la ei. Spre exemplu, puneți surprize în cuburi de gheață și lăsați-l să se joace până ce cuburile se topesc sau umpleți o piscină gonflabilă cu zăpadă artificială și dați-le voie să se joace în ea. Întrucât cei mici iubesc mișcarea şi spiritul de aventurӑ, mergeți la patinaj, la schi sau hochei pe gheață.
  2. Organizați lupte cu bulgări de... șosete, în casă. Ridicați mici cazemate din scaune și faceți două echipe. Este posibil să fie nevoie ca ambii părinți să participe, mai ales dacă sunt mai mulți copii implicaţi, pentru a ține în frâu entuziasmul și ideile copiilor.
  3. Vizitați seara parcurile și zonele decorate festiv, bucurându-vă de lumini împreună cu familia.
  4. Ascultați colinde și încurajați copilul să le învețe și să meargă la colindat cu grupul lui. Indiferent dacă este zăpadă sau nu, tradițiile pot fi păstrate în continuare.
  5. Mutați accentul de la a primi la a oferi. Pregătiți mici surprize pentru membrii familiei, implicând copiii în realizarea felicitărilor sau decorațiunilor. Învățați copiii să facă fapte bune, fără a aștepta răsplată, prin ajutorarea celor în nevoie.
  6. Cultivați valorile spirituale. A sărbători Nașterea Domnului aduce mai multă semnificație decât axarea pe cadouri și mâncăruri, iar practicarea bunătății, a bucuriei și a păcii imprimă emoții plăcute amintirilor pe care cei mici le vor rememora cu drag.
Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Biseptol apa de gura, 480ml, Dacia Plant
Preț întreg 1559 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000
Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități