Consumul constant a 2 porţii de fructe pe zi susţine eforturile de gestionare a unei greutăţi corporale sănătoase datorită procentului ridicat de apă şi fibre naturale din compoziţie. Mineralele şi vitaminele, alături de polifenolii cu rol antiinflamator, au efecte protectoare pentru inimă, muşchi, rinichi și sistemele digestiv şi imunitar.
Cele mai bune fructe de sezon pentru slăbire sănătoasă şi grijă faţă de corpul nostru
- Cireşele sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și nutrienți precum vitamina C, A, fier şi calciu, cu rol antiinflamator şi protector cardiac. Sunt benefice în gestionarea greutății datorită efectelor de ardere a grăsimilor şi potențialului de a îmbunătăți somnul, graţie conţinutului de melatonină.
- Căpşunele sunt un fruct bogat în nutrienți, fibre şi apă, care poate ajuta la gestionarea greutății. Acestea conferă rapid senzaţia de sațietate şi reduc aportul general de calorii. În plus, căpșunele sunt surse de vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sănătatea generală a organismului în timpul perioadei în care doriţi să pierdeţi în greutate.
- Piersicile au un procent de apă de aproximativ 90%, un indice caloric şi glicemic scăzut, alături de un aport bogat de vitaminele A şi C, potasiu şi folat. Astfel, piersicile susţin pierderea în greutate, prin accelerarea metabolismului şi menţinerea sănătăţii sistemelor imunitar şi cardiovascular, datorită antioxidanţilor.
- Pepenele verde este un excelent fruct hidratant, cu peste 90% apă. Conține nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A, B, C și E, magneziu, calciu și fier. Pepenele este, de asemenea, bogat în antioxidanți puternici, cum ar fi licopenul și beta-carotenul, care luptă împotriva radicalilor liberi și susțin sistemul imunitar.
- (şi 6) Fructele de pădure negre, afine şi mure, sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe de sezon. Pe lângă proprietățile care le fac excelente pentru slăbit: indice glicemic scăzut, bogate în fibre şi vitaminele A, C şi K, afinele şi murele conţin antocianini, compuşi antioxidanţi puternici, care accelerează oxidarea grăsimilor, îmbunătăţind performanța fizică şi rezistenţa la efort. Afinele şi murele conţin mangan, care, alături de fibre şi de vitamine, optimizează funcţionarea creierului, metabolismul şi reduc rezistenţa la insulină, fiind un remediu natural în sindromul metabolic.
- Zmeura are conţinut ridicat de fibre, vitamina C, potasiu – important pentru buna funcţionare a inimii şi o tensiune arterială normală, mangan – esenţial pentru oase şi piele şi antioxidanţi protectori împotriva radicalilor liberi.
Consumaţi fructele crude întregi, nu sub formă de suc, pentru un control eficient al caloriilor şi multiple beneficii.