Stresul zilnic, programul hectic afecteaza activitatea noastra cea mai naturala s vitala: respiratia. Ignorarea respiratiei se rasfrange negativ asupra starii noastre de sanatate si asupra gradului de energie. Urmatoarele exercitii si sfaturi va vor ajuta sa ajungeti la o stare mai profunda de concentrare si mai multa energie vitala.
Sfatul 1
Inhalatiile reprezinta o metoda populara de eliberare a cailor respiratorii in timpul racelilor. Opus credintei populare, inhalatiile ar trebui facute cu solutie salina, si nu cu ceai de musetel. In timp ce ceaiul de musetel poate conduce la uscare a mucoasei, solutia salina are un efect relaxant si permite o vindecare mai rapida. Pentru obtinerea unei solutii saline, adaugati 2-3 linguri de sare intr-un litru de apa fierbinte. Acoperiti-va capul cu un prosop si asezati-va deasupra vasului, inhaland profund vaporii.
Sfatul 2
O alimentatie sanatoasa, echilibrata si bogata in vitamine va intari sistemul dvs. imunitar si va preveni aparitia bolilor. Este important sa consumati multe legume si fructe proaspete, bogate in vitamina C, deoarece acestea pot fi valorificate mai bine decat cele din suplimentele nutritive.
Sfatul 3
Asezati-va pe un scaun si aduceti bratele intre picioare, in pozitie relaxata. Trunchiul este aplecat greu in fata, umerii, ceafa si spatele sunt relaxate. Expirati in timp ce indoiti trunchiul inainte. Ramaneti un moment in pozitia respectiva si apoi reveniti sus. Inspirati usor. Respiratia constienta va va ajuta sa va relaxati si sa aveti mai multa energie.
Sfatul 4
Acest exercitiul este ideal pentru relaxare. Poate fi efectuat in picioare (pozitie relaxata a corpului, umerii drepti, genunchii usor flexati) dar si in sezut. Mentineti bratele pe langa corp si ridicati-le usor la inaltimea pieptului. Expirati si deschideti bratele. Inspirati si aduceti bratele usor in fata. Repetati exercitiul de cateva ori. La final, asezati mainile pe abdomen si mentineti pozitia cateva momente.
Sfatul 5
Si acest exercitiu va va ajuta sa respirati mai relaxat. Asezati-va pe un scaun (canapea) si indoiti trunchiul inainte, intre genunchii usor flexati. In timp ce inspirati, ridicati usor bratele in lateral, peste cap. Expirati, lasand bratele si trunchiul sa alunece in fata. Repetati exercitiul de cinci ori si in final lasati trunchiul sa coboare usor in fata.
Sfatul 6
Pentru stimularea unei respiratii libere, asezati-va pe podea cu picioarele incrucisate. Sprijiniti-va pe bratele intinse in lateral. Mentineti pozitia dreapta a capului si privirea inainte. Capul si coloana nu trebuie intinse in mod exagerat, deoarece ar putea provoca o stare de ameteala. Inspirati profund pe nas si expirati pe gura.