Pielea noastra este supusa zilnic la incercari: vantul, razele UV, contactul repetat cu apa si solutiile de curatare sau produsele cosmetice pot afecta bariera naturala pe care o reprezinta pielea. Structura pielii poate fi imbunatatita cu ajutorul microdermabraziunii, o metoda de gomaj mecanic. In special pielea afectata de acnee sau cicatrici isi poate recapata aspectul proaspat si curat cu ajutorul acestei metode.
In ce consta microdermabraziunea?
Fenomenul microdermabraziunii apare tot mai frecvent in discutiile legate de cosmetica si dermatologie. In ce consta aceasta metoda? Termenul microdermabraziune este format din componentele micro - mic, derma – piele si abraziune. Asadar, aveam de-a face cu o usoara abraziune la nivelul pielii, prin care sunt indepartate mecanic primele straturi celulare ale pielii, cu ajutorul unor cristale foarte fine. Celulele de piele moarta sunt indepartate fara durere si in acelasi timp este activat fluxul limfatic.
Sedinta de microdermabraziune incepe printr-o analiza a pielii care urmeaza sa fie tratata si clarificarea sensibilitatii si structurii pielii. Pielea este apoi pregatita printr-o curatare usoara. Pasul urmator consta tot intr-o curatare, mai intensa cu ajutorul unor produse speciale care degreseaza suprafata pielii. Urmeaza apoi microdermabraziunea propriu-zisa. Urmeaza apoi inca o curatare, urmand sa fie apoi aplicate produsele de ingrijire si cosmetica speciale.
Cu ajutorul microdermabraziunii este stimulata formarea de noi celule de piele. In plus, creste si microcirculatia din celule, fapt care permite restabilirea unui strat cornos intact. In combinatie cu microdermabraziunea, substantele active din produsele cosmetice aplicate sunt mult mai eficiente. Se normalizeaza astfel formarea celulara si intreaga matrice celulara are de castigat de pe urma unui astfel de gomaj. Aspectul pielii este mai intins si mai proaspat si datorita efectului de stimulare pe care microdermabraziunea il are asupra formarii de elastan. Rezultatele sunt vizibile imediat.
Curatarea controlata a pielii
Spre deosebire de multe alte metode de abraziune a pielii, microdermabraziunea este usor de controlat. Astfel, nu sunt indepartate numai straturi de piele, ci este posibila reglarea intensitatii abraziunii si numarul de proceduri. Productia de sebum a pielii se normalizeaza, astfel ca si tenurile grase si incarcate se imbunatatesc pe termen lung.
In special persoanele care au suferit de acnee sau cicatrici create de acnee, isi pot recapata prospetimea tenului cu ajutorul microdermabraziunii. Metoda este potrivita si in cazul pielii uscate, impotriva vergeturilor si a celulitei, a tenului cu porii mariti si a altor cicatrici. Microdermabraziunea este folosita cu succes si in tratamentele anti-aging. Metoda poate fi aplicata pe intregul corp, nu doar la nivelul tenului. In functie de tipul de piele si de aspectul ei, poate fi recomandat un tratament cu ultrasunete dupa microdermabraziune.
Microdermabraziunea trebuie repetata la intervale regulate pentru ca rezultate sa devina permanente. Astfel, procedura poate fi efectuata fie saptamanal sau la intervale de 14 zile, sau sub forma unei cure, de cate ori pe saptamana.
Este foarte importanta si ingrijirea ulterioara de la domiciliu. Se vor evita produsele grase, deoarece acestea stimuleaza formarea stratului cornos al pielii. In schimb, se recomanda produsele hidratante. In plus, dupa o procedura de microdermabraziune, pielea va trebui ferita de razele solare intense.