Idealul masculin de frumuseţe şi presiunea socială în ceea ce priveşte modul în care arată bărbaţii determină un interes în creştere al multor bărbați pentru propriul corp şi pentru cum sunt priviţi de către ceilalţi. În plus faţă de mersul la sală, jogging, tratamente cosmetice şi de îngrijire corporală, bărbaţii pot apela la proceduri de chirurgie estetică.
Botox
Injecţiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai utilizată procedură, fiind una rapidă şi cu efecte imediate. Se injectează în față și gât pentru a trata ridurile și a face pielea să arate mai fină și mai revigorată. Botoxul ajută şi în transpirație abundentă și spasme musculare la nivelul gâtului și în jurul ochilor.
Biostimulatoare
Injectarea cu subtanţe biostimulatoare, precum colagen sau acid hialuronic, are rolul de a completa stratul subdermic de grăsime, ce se pierde odată cu vârsta. Se pot injecta în frunte, obraji sau zona din jurul gurii, pentru a atenua ridurile şi a reda elasticitatea pielii. Efectele sunt vizibile în aproximativ 6 săptămâni şi pot dura până la 2 ani.
Modificarea anumitor elemente faciale
Rinoplastia – chirurgia nasului, blefaroplastia – chirurgia pleoapelor, precum şi modificarea bărbiei şi a pomeţilor constituie proceduri mai complexe, care pot corecta trăsături nedorite şi pot îmbunătăţi imaginea de sine a bărbaţilor. Acestea necesită anestezie, intervenţie chirurgicală, iar perioada de recuperare postoperator este mai îndelungată.
Lifting facial
Ameliorează semnele de îmbătrânire la nivelul feței și gâtului, prin îndepărtarea de piele lăsată, ce poate cauza fălci sau bărbie dublă, de asemenea, netezind pliurile profunde. Postoperator, vor apărea edeme şi cicatrici, ce au nevoie de câteva luni de zile pentru vindecare completă şi rezultate vizibile.
Implantul de păr
Calviţia este un fenomen frecvent la bărbaţi, mulţi dintre ei încercând să întârzie sau să oprească procesul. Chirurgul extrage o parte dintre foliculii de păr din zona cervicală a pacientului şi îi implantează în zonele cu probleme. Procedura este una complexă, iar rezultatele se pot observa după mai multe intervenţii repetate şi perioade aferente de recuperare. Un tratament complet poate dura până la 2 ani.
Liposucţia şi remedierea ginecomastiei
Dacă dieta şi exerciţiile fizice nu dau rezultate, chirurgul poate extrage excesul de grăsime din zona abdomenului, a coapselor şi a braţelor. Procedura poate include şi abdominoplastie, pentru remodelarea taliei, precum şi îndepărtarea glandelor mamare, în cazul bărbaţilor ce suferă de creşterea acestora în volum, ginecomastie. Procedurile sunt extrem de complexe, necesitând anestezie generală, internare şi timp lung de recuperare.