Ochii sunt cei care deconspira primii: nopti nedormite, un consum prea mare de alcool, imbatranirea. La unii se manifesta sub forma sacilor lacrimali umflati, la altii sunt cearcanele umflate care transmit o stare generala departe de a fi ideala. Industria cosmetica ofera un numar imens de creme si lotiuni promitatoare, unele la preturi exorbitante. Care sunt cauzele care se ascund in spatele sacilor lacrimali umflati si a cearcanelor?
Remedii naturiste pentru cearcane si ochi umflati
In multe cazuri, remediile naturiste pot fi de un real ajutor impotriva aspectului matinal neplacut al ochilor. Zona din jurul ochilor este foarte sensibila. Lipsa somnului si petrecerile nocturne se observa cel mai repede in jurul ochilor. Pielea din jurul ochilor este de trei ori mai subtire decat in celelalte zone ale fetei; in comparatie cu pielea corpului, este chiar de sase ori mai subtire.
Pielea din jurul ochilor nu este prevazuta cu hipoderma si tesut conjunctiv fix. Un stil de viata nesanatos, fumatul si imbatranirea pielii sunt elemente care se observa in primul rand in jurul ochilor.
In peretii fragili ai vaselor din pleoapa inferioara se depune lichid, care se distribuie apoi in ramificatiile fine ale venelor. Asa apar cearcanele. In cazul multor persoane exista o predispozitie in acest sens, insa cearcanele pot indica o afectiune a organismului. Cearcanele nu pot fi combatute decat prin acoperirea lor cu un fond de ten cu 1-2 nuante mai deschise.
Ca regula generala pentru un ten cat mai mat: hidratare suficienta cu apa si nu cu bauturi indulcite.
Sacii lacrimali
Prea putina miscare, prea putine ore de somn, prea mult stres, fum de tigara, acestea sunt doar cativa din factorii care conduc la umflarea pleoapelor inferioare. Spre deosebire de cearcane, avem de-a face aici cu depozite de grasime acumulate sub ochi. Aceste depozite se formeaza atunci cand fluxul limfei este dereglat din ritmul normal, conducand astfel la umflarea zonei din jurul ochilor.
Cu cat imbatranim, ochii umflați sunt tot mai usor de observat, deoarece muschii si tesutul conjunctiv din aceasta zona au de suferit. Pe lista operatiilor estetice, procedura de remediere a ochilor umflati este printre cele mai solicitate. Medicul chirurg realizeaza o incizie in pleoapa inferioara, depozitul de grasime este eliminat, pielea si muschii se tonifiaza iar cicatricea este minima.
In cazul sacilor lacrimali mai mici, medicul poate folosi si laserul pentru indepartarea grasimii si pentru intinderea pielii pleoapei. In ciuda tuturor masajelor tesutului conjunctiv si a cremelor speciale, dezvoltarea acestor depozite de grasime nu poate fi impiedicata.
Remedii naturiste
Atunci cand cearcanele si ochii umflati sunt probleme trecatoare si dispar dupa respectarea unui stil de viata sanatos si a unui program de somn adecvat, nu ar trebui sa va faceti probleme. Daca insa simptomele persista se recomanda consultarea unui medic, deoarece ochii umflati pot indica prezenta unei afectiuni. Umflarea pleoapelor, in special a celor inferioare pot fi simptomele unei insuficiente cardiace, a unei insuficiente renale sau a unei alergii.
Remediile care ajuta intr-adevar: aplicarea unor comprese reci, fie sub forma unor felii de castraveti, a unor pliculete de ceai (ceai negru sau verde) din frigider sau a unei masti cu iaurt, aplicata pe intreaga fata si lasata sa actioneze timp de 20 de minute. Indepartati masca folosind un prosop moale inmuiat in apa calduta.
Unii medici recomanda aplicarea unor creme cu continut de uree, disponibile in farmacii. Ureea este o substanta produsa de organismul uman care sporeste proportia de apa din stratul superior al pielii, normalizand flexibilitatea pielii. Pielea retine umiditatea pentru mai mult timp si devine mai fina