Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Ananasul

09 Jul. 2018
Ananasul

Ananasul iubește soarele puternic și temperaturile tropicale. Pe lângă gustul delicios, ananasul este o sursă excelentă de nutrienți, este ideal în curele de slăbire, întărește sistemul imunitar și reglează digestia. În plus, ananasul stimulează arderile de grăsime, fiind recomandat în numeroase diete.

Ananas: calorii și nutrienți

Ananasul conține o cantitate considerabilă de vitamina, A, B, C și enzime, fiind bogat în bromelină, amilază, perodixază și invertază. La acestea se adaugă numeroase minerale și microelemente.

Enzimele din ananas stimulează digestia proteinelor și arderea grăsimilor. Chiar dacă ananasul conține între 7-15% fructoză, aceasta este transformată imediat în glucoză, în organism și poate fi valorificată. 100 grame de ananas conțin aproximativ 55 de calorii.

Dietele cu ananas

Datorită efectului detoxifiant și al conținutului redus de calorii, ananasul este ideal în diete și nu numai. Dietele cu ananas nu ar trebui să fie mai lungi de 1-2 zile, pentru a evita o alimentație monotonă dar și pentru că ananasul nu conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi proteine, grăsimi, minerale precum iod și zinc. Dieta cu ananas permite o scădere rapidă în greutate, însă ananasul constă în mare parte din apă.

Așadar, ar trebui consumat mai mult în scopul detoxifierii. În acest sens, puteți consuma 1-2 kg de ananas proaspăt / zi, întreg sau sub formă de suc. Dacă vi se pare prea monoton, adăugați kiwi și papaya.

După recoltare, ananasul trece printr-un proces ulterior de coacere. Astfel, în supermarketuri există diferențe calitative majore în ceea ce privește ananasul, în funcție de modalitatea de transport (maritim sau aerian). Ananasul transportat aerian este cules la punctul de coacere și are un gust mai aromat, mai proaspăt. Ananasul transportat maritim este cules cu mult înainte de punctul de coacere, astfel că, dezvoltă un gust ușor acru în timpul transportului pe vas.

Indiferent de sursă, ananasul ar trebui ales în funcție de miros și de aspectul frunzelor. Dacă acestea se descriind cu ușurință, ananasul este copt și poate fi consumat. Frunzele trebuie să fie de un vedere închis, fructul trebuie să fie galben, chiar portocaliu.

Rețetă: prăjitură cu ananas

Ananasul este atât de delicios încât poate fi consumat nu doar proaspăt, ci și sub formă de înghețată, marmeladă, suc, oțet sau vin.

Vă oferim mai jos o rețetă de desert cu ananas, ideal pentru zilele fierbinți de vară:

  1. Amestecați un pahar de frișcă proaspătă cu 200 grame zahăr pudră.
  2. Adăugați un pachet de brânză de vaci.
  3. Feliați ananasul și adăugați-l în amestecul de frișcă și brânză de vaci.
  4. Într-o tavă rotundă, pregătiți un blat din biscuiți. Turnați crema deasupra. Decorați cu câteva felii de ananas.
  5. Lăsați prăjitură la frigider timp de 2 ore înainte de a o servi.
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități