Popcorn

Popcorn

Dulce sau sarat, pentru majoritatea dintre noi, popcornul este obligatoriu pentru o vizita reusita la cinema. Cuvantul popcorn este format, de fapt, din doua cuvinte: "pop" care in engleza inseamna a exploda si "corn", care este cuvantul american pentru porumb. Nu toate soiurile de porumb sunt potrivite pentru popcorn. Majoritatea se carbonizeaza daca sunt incalzite.

Boabele de porumb sunt formate din amidon, proteine si apa. Chiar daca din exterior boabele de porumb par uscate, acestea contin o cantitate infima de apa.  Odata incalzita, apa se transforma in vapori, se dilata iar presiunea din bobul de porumb creste, pana cand invelisul bobului de porumb nu mai face fata presiunii din interior si crapa.

Bobul de porumb explodeaza si in acelasi timp se dilata si continutul format din amidon si proteine.

Porumbul special pentru popcorn este disponibil in aproape toate magazinele alimentare. Iata cum puteti pregati popcorn acasa: intr-o cratita mare, adaugati 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Daca doriti o portie de popcorn dulce, adaugati o lingura de zahar si amestecati continuu. Turnati apoi boabele de porumb. Acestea trebuie sa acopere doua treimi din fundul cratitei. Puneti capacul pe cratita si asteptati. Intre timp, agitati usor cratita pentru a va asigura ca toate boabele ajung in ulei si nu se ard.

Popcornul poate inlocui cu succes crutoanele, atat in supe cat si in salate.

Popcorn in locul chipsurilor de cartofi

Popcornul este o gustare saraca in calorii, respectiv 100 de grame de popcorn nu contin mai mult de 330 de calorii.

Popcornul contine mult mai putine grasimi decat chipsurile de cartofi si in plus, este bogat in fibre vegetale, contine minerale (ex: potasiu, magneziu) si vitamine (vitamina B1 si B2).