Drojdia de bere- substanta anti-aging si medicament

Drojdia de bere- substanta anti-aging si medicament

Drojdia de bere, forma uscata si pulverizata a celulelor ciupercii de drojdie, este folosita de peste 5000 de ani intern si extern in scopuri medicinale, ca sursa de substante vitale, elixir de frumusete si tinerete. Acest produs natural este disponibile in prezent sub forma de capsule, tablete, fulgi, praf, avand numeroase intrebuintari in cosmetica, in industria alimentara si medicina naturista. In ciuda proprietatilor extraordinare pe care la aer, drojdia de bere nu se bucura de popularitatea pe care o merita.

Beneficiile drojdiei de bere pentru par si piele 

Drojdia de bere este formata din ciuperci de drojdie unicelulare din specia Saccharomyces cerevisiae. Aceste microorganisme se inmultesc in procesul de fermentatie dupa amestecarea apei, a hameiului si a orzului in procesul de fabricare. Drojdia de bere este o sursa valoroasa de vitamina B, aminoacizi esentiali, diferite minerale si oligoelemente.

Aceasta combinatie are efecte pozitive asupra aspectului pielii, parului si unghiilor, a functiei renale, a sistemului nervos, a organelor si tesutului muscular dar si asupra sistemului imunitar. Dat fiind faptul ca este lipsita de efecte secundare, drojdia de bere se bucura de nenumarate intrebuintari in medicina naturista.

 

Invataturile despre proprietatile de vindecare ale drojdiei de bere sunt la fel de vechi precum mestesugul de fabricare a berii. In Mesopotamia si in Egiptul Antic, spuma berii, drojdia depusa in urma procesului de obtinere a berii, era folosita in scopuri medicale. Inca de atunci era cunoscut efectul benefic al drojdiei de bere in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii precum acneea, eczemele, furunculoza, infectiile cu ciuperci ale pielii dar si pentru cicatrizarea plagilor, prin aplicarea directa a drojdiei pe suprafetele afectate.

In cazul diferitelor afectiuni care afecteaza nu doar pielea si care se datoreaza malnutritiei si aportului insuficient de vitamine B, drojdia de bere este administrata ca supliment alimentar. In America de Sud, spre exemplu, aceasta intrebuintare a drojdiei de bere este mai veche de 100 de ani.

Drojdia de bere ca masura impotriva imbatranirii

Timp de mii de ani, omenirea a consumat bere nefiltrata, administrand astfel automat organismului componente ale drojdiei de bere. Pentru pastrarea berii si pentru a o putea transporta pe distante mari fara a-i afecta gustul, in urma cu aproximativ 50 de ani s-a inceput filtrarea drojdiei din bere. Astfel, substanta benefica pentru sanatate a devenit produs rezidual si a fost indepartat.

Modernitatea are insa si avantajele ei: oferta bogata de produse care contin drojdie de bere. In functie de scopul in care este utilizata, drojdia de bere poate fi ameliorata cu anumite substante, cum este de exemplu biotina, care se regaseste si in mod natural in drojdia de bere. Astfel, substantele active deja prezente sunt optimizate.

Sortimentul de drojdii de bere ca suplimente alimentare este in crestere si ofera o alternativa preferabila drojdiei de bere din trecut.